Британският имотен портал Aplaceinthesun, който включва обяви за имоти в

...
 Британският имотен портал Aplaceinthesun, който включва обяви за имоти в
Коментари Харесай

България е сред предпочитаните страни за купуване на имот в чужбина от британците

 Британският заможен портал Aplaceinthesun, който включва разгласи за парцели в чужбина, както и наличие от предаване на Военновъздушни сили със същото име, сложи България в топ 10 на най-хубавите места за закупуване на парцел в чужбина през 2019 година Страната ни заема девето място, като изпреварва Барбадос и се подрежда след Турция.
Авторите на класацията означават, че съгласно техните данни междинната цена на парцелите в България сега е намаляла съвсем на половина по отношение на сумата от 58 582 паунда (малко над 66 хиляди евро) през 2017 година Най-силен интерес от страна на британците има към закупуване на парцели във Велико Търново, избран като културен център на Северна България, и близките села. След това се подреждат Дряново, Павликени, Полски Тръмбеш и Елена.
 
Според уеб страницата ползата на английските купувачи към Банско последователно се възвръща, като те се конкурират за парцели в зимния ни курорт с гърци, руснаци, македонци, румънци, сърби, израелци и турци. Данните на портала сочат, че в този момент в Банско може да се намерят студиа за 10 хиляди евро, а междинната цена на двустаен апартамент с добра локация в зимния курорт е 25 хиляди евро.

Испания е най-хубавата дестинация за закупуване на парцел в чужбина от британците тази година, следвана от Франция, Португалия, Гърция и Италия. Преди България се подреждат още Кипър, Флорида и Турция.

Сайтът е изготвил показателя си след разбор на данните за най-търсените местоположения измежду хилядите си разгласи за парцели. Заради Brexit британците са склонни да обмислят покупка на парцел на разнообразни места и лимитират бюджетите си. Така след години на релативно дребни промени в желаните местоположения тази година се следи по-сериозно разбъркване в показателя, означават създателите му.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР